Skip to main content

Hogyan viselkedni Átvitel Fotók iPhone és Android

Az Apple nem teszi könnyűvé az iPhone-ok számára, hogy kölcsönhatásba lépjenek az Android készülékekkel. A felhasználók egyszerűen küldhetnek fényképeket egy iOS eszközről a másikra az Apple Airdrop használatával, de az iPhone-ról egy Android telefonra küldött fotók küldése hagyományosan egy kicsit nagyobb kihívást jelent.

Szerencsére a Google felvette, ahol az Apple leállt a Google Fotók szolgáltatásával. A Google Fotók nem csak kompatibilisek az iOS és az Android készülékekkel, hanem az iPhone felhasználók számára is lehetővé teszik, hogy képeket küldjenek az Android felhasználóknak Wi-Fi kapcsolattal.

Olvassa el, hogy megtudja, hogyan kell átvinni a fotókat iPhone-ról Androidra a Google Fotók használatával.

Hogyan készítsek biztonsági mentést az iPhone képekre a Google Fotók használatával?

A Google Fotók mostantól az egyik legegyszerűbb módja a fotók megosztásának az eszközök között, platformtól függetlenül. Ha fotókat szeretne áthelyezni egy iOS-eszközről egy Android-eszközre, és már rendelkezik Google Fotók fiókkal, mindössze annyit kell tennie, hogy telepíti a Google Fotók alkalmazást iPhone-jára, jelentkezzen be, és győződjön meg róla, hogy a biztonsági beállítások engedélyezve vannak .

  1. Ha először használja a Google Fotók alkalmazást az iPhone-on, nyissa meg Google Fotók és jelentkezzen be Gmail / Google-fiókjával.

    Ha még nincs Google-fiókja, gyorsan létrehozhat egyet. Ön is létrehozhat fiókot a Google Fotók alkalmazásból; csak érintse meg Fiók létrehozása. Emellett a felhasználóknak lehetőségük van olyan Google-szolgáltatási fiók létrehozására, amelynek e-mail címe nem Gmail-cím. Nem Gmail e-mail cím használatához a felhasználóknak regisztrálniuk kell fiókjukat egy asztalon.

  2. Koppintson a Fogj neki, azután rendben amikor a rendszer kéri, hogy a Google Fotók hozzáférjenek a fényképeihez.

  3. Koppintson a Biztonsági mentés és szinkronizálás ha még nincs. Általában ez már kiválasztásra kerül.

    A felhasználóknak is lehetősége van kiválasztani Használja a mobiladatok biztonsági mentését, de javasoljuk, hogy hagyja ki ezt a lehetőséget, és várjon, amíg Wi-Fi-kapcsolat áll rendelkezésre, hogy biztonsági másolatot készítsen a képekről a Google Fotókban, hogy elkerülje a korlátozott adatátviteli sávszélességet.

  4. A felhasználók ezután kiválaszthatnak néhány beállítást:

    • Ha képeket szeretne menteni Jó minőség vagy Eredeti formátumok
    • Ha értesítést szeretnének kapni, ha valaki meg szeretné osztani a képeket a Google Fotókon keresztül
    • Ha szeretnének Google Fotók értesítéseit tovább vagy ki.
  5. Miután a felhasználók kiválasztják a preferenciáikat, a Google Fotók automatikusan biztonsági másolatot készítenek az iPhone és a Google Fotók összes képéről és videóiról. A teljes mentés több perc és több óra között is eltarthat.

    Javasoljuk, hogy hagyja el az iPhone-t egyedül a Google Fotók alkalmazással, amely gyorsabb biztonsági mentést biztosít.

  6. Miután a biztonsági mentés befejeződött, a felhasználók bejelentkezhetnek ugyanazon a Google Photos-fiókba egy Android-eszközön, és megtekinthetik az összes iPhone-fotót az Android-eszközön. Ezután a felhasználók letölthetik és elmenthetik a fényképeket a Google Fotókból az Android okostelefonok tárolójába.

    A képek mindig elérhetők lesznek a Google Fotókon.

  7. Élvezze, hogy könnyedén megoszthatja fotóit iOS és Android között.

Hogyan ossz meg néhány iOS képet a Google Fotókon keresztül?

A felhasználók képesek áttölteni képeket iOS eszközről egy Android-eszközre anélkül, hogy biztonsági másolatot készítenének a teljes képgyűjteményről. Számos iPhone használó fogja használni az Airdrop-ot, hogy megoszthasson egy marék fotót egy másik iPhone-felhasználóval; a Google Fotók segítségével az iOS felhasználók hasonló módon képesek képet küldeni Android-barátaiknak.

  1. Nyisd ki Google Fotók és válassza ki a megosztani kívánt fotókat.

  2. Érintse meg a részvény ikont a képernyő bal alsó sarkában.

  3. Érintse meg azokat a Google Fotók számlákat, amelyeken meg szeretné osztani a fotókat. Koppintson a adjon hozzá egy üzenetet ha meg szeretné küldeni egy jegyzetet a képhez, majd érintse meg a gombot elküld.

  4. Az Android felhasználó értesítést kap az eszközén. Meg kell nyitniuk Google Fotók és érintse meg megosztása a képernyő jobb alsó sarkában.

  5. A megjelenő oldalon az Android felhasználó meg fogja nézni a velük megosztott összes képet. Megérinti a megosztott képet, majd érintse meg a gombot felhő ikonra a képernyő jobb felső sarkában, hogy hozzáadja a képet a személyes Google Fotók könyvtárához.

Google Fotók megosztott albumának küldése iPhone-ról Androidra

Az iOS-n lévő Google Fotók felhasználói létrehozhatnak egy Megosztott albumot, amely képeket oszthat meg az Android-barátokkal.

  1. Nyisd ki Google Fotók és érintse meg a gombot hárompontos menü ikont a keresősávban.

  2. Koppintson a Megosztott album, válassza ki az albumba felvett képeket, majd érintse meg a gombot Következő.

  3. Miután elkészült az album, a felhasználók megadhatják a címet, és hozzáadhatják a üzenet. Koppintson a Részvény, válassza ki a Google Fotók partnereket, akikkel meg szeretné osztani az albumot, majd érintse meg a gombot Elküld.

  4. Az Android felhasználó egy e-mailt kap, amelyben meghívja őket az album megtekintésére. Miután elfogadták, kiválaszthatják a felhő ikont, hogy képeket adjon hozzá a személyes Google Fotók könyvtárához.

    Az iOS felhasználó vagy az Android felhasználó további képeket adhat az albumhoz, és üzeneteket küldhet az albumon belül.

  5. Élvezze a fotók megosztását az iOS és az Android között.

Hogyan oszthat meg fotókat automatikusan egy Google Fotók partnerével?

A Google Fotók lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy partnerüket hozzáadják fiókjához. Ez a partner automatikusan bizonyos fotókat fog kapni a felhasználói fiók beállítása alapján.

Valaki, akinek iPhoneja van, beállíthatja Android felhasználói partnere, családtagja vagy barátja partnerként, így nem kell manuálisan megosztaniuk a fényképeket vagy az albumokat minden egyes alkalommal.

Partnerfiók hozzáadása:

  1. Az iPhone-felhasználónak először meg kell nyitnia Google Fotók, majd érintse meg a gombot három bar ikont a keresősávban a Google Fotók menü megjelenítéséhez.

  2. Koppintson a Partnerfiók hozzáadása, majd érintse meg Fogj neki.

  3. A fő felhasználó megadhatja a partnernek a hozzáférést Minden fotó vagy Személyek képei.

    A második lehetőség a felhasználókat egy olyan oldalra irányítja, amely a Google Fotók könyvtárában lévő összes fotóval rendelkező pillanatképeket tartalmazza. Az iOS-felhasználók kiválaszthatják az egyes családtagjaikat, például, hogy elküldjék az Android-felhasználó testvérüket, és akiket fiókfiókként állítanak fel.

  4. választ Kész visszatér az előző beállítások oldalra, majd válassza a lehetőséget Következő.

  5. választ Meghívás küldése. A Google Fotók a biztonsági kérelem megerősítéséhez biztonsági intézkedést kérnek, például a telefon jelszavát, tűjét, mintáját, ujjlenyomatát vagy íriszét.

  6. Miután megerősítette, az Android felhasználó értesítést kap a meghívás elfogadásáról. Az elfogadás után megtekinthetik a megosztott könyvtárat a Google Fotók menüben.

  7. A megosztott könyvtár kiválasztásával a könyvtár összes képe megjelenik. Ha az iOS felhasználó olyan fotókat készít, amelyek magukban foglalják az általuk választott személyeket, a fotók automatikusan megjelennek az Android felhasználó partnerkönyvtárában. Az Android felhasználó megérinti a felhő ikont, hogy hozzáadja a képeket a személyes Google Fotók könyvtárához.

    Ha az iOS felhasználó kiválasztotta Minden fotó, az általuk készített fotók megjelennek a partner könyvtárában.

  8. Ha befejezni szeretné az iPhone és az Android készülék közötti kapcsolatot, keresse meg a partnerkönyvtárat egyik eszközön, majd érintse meg a gombot három pont ikon a jobb felső sarokban. Koppintson a Beállítások, távolítsa el a partnert, majd erősítse meg. A partnereket eltávolítjuk mindkét eszközről.