Skip to main content

Hogyan lehet megállítani a családi megosztást az iTunes-ban és az App Store-ban?

A Családmegosztás lehetővé teszi a családtagok számára, hogy megosszák egymással az iTunes és az App Store vásárlásaikat. Ez egy fantasztikus eszköz, ha olyan háztartásban tele van iOS-eszközökkel, mint az iPhone, az iPod és az iPads. Még jobb, csak egyszer kell fizetnie mindent, nem minden eszközért!

A Családmegosztást örökre nem kívánja használni. Tény, hogy dönthet úgy, hogy teljesen ki szeretné kapcsolni a Családmegosztást. Az egyetlen személy, aki kikapcsolhatja a Családmegosztást, a szervező, a személy, akinek eredetileg megosztotta a családot. Ha nem vagy a szervező, akkor nem tudja kikapcsolni a szolgáltatást. Mindazonáltal elhagyhatja a Családmegosztást.

A Családmegosztás kikapcsolása

Ha Ön a szervező, és kikapcsolja a Családmegosztást, kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Érintse meg aBeállítások alkalmazást.

  2. Érintse meg nevét és fotóját a képernyő tetején.

  3. Koppintson a Családmegosztás.

  4. Érintse meg a nevét.

  5. Érintse meg aÁllítsa le a családmegosztást gomb.

Ezzel a Családmegosztás ki van kapcsolva. A családban senki sem fogja tudni megosztani tartalmát, amíg vissza nem kapcsolja a funkciót (vagy új szervező lép be, és létrehoz egy új családi megosztást).

Megosztott tartalom

Ha kikapcsolja a Családmegosztást, akkor csodálkozhat azon, hogy mi történik a családdal megosztott elemekkel. A válasz attól függ, honnan ered a tartalom eredetileg. Ha Ön egy családi Apple Music előfizetés vagy egy megosztott iCloud-tárolási terv részévé vált, akkor elveszítheti azok hozzáférését.

A TV-műsorokat, filmeket, könyveket és bizonyos más vásárlásokat az iTunes Store-on keresztül a Digital Rights Management (DRM) védi. A DRM korlátozza a tartalmak használatát és megosztását (általában az engedélyezett másolás vagy a szerzői jogi kalózkodás megakadályozása érdekében). Ezek a megosztott elemek megszűnnek, amikor a Családmegosztási csoport feloszlik. Ez olyan tartalomra vonatkozik, amelyet valaki más kapott tőled és bármi, ami tőlük származik. Azonban bár ez a tartalom már nem használható, nem törlődik. Valójában az összes megosztott tartalom szerepel az eszközön. Csak újra kell vásárolnia az egyedi ID-jével, ha újra használni szeretné. Ha nem, akkor törölheti azt a készülékről.

Ha olyan alkalmazáson belüli vásárlást eszközölt, amelyre már nincs hozzáférése, akkor nem vesztette el ezeket a vásárlást. Egyszerre töltse le vagy vásárolja meg az alkalmazást, és helyben tudja helyreállítani azokat az alkalmazáson belüli vásárlásokat.

Ha nem tudja megakadályozni a Családmegosztást

A Családmegosztás leállítása általában meglehetősen egyenesen halad előre. Azonban van egy olyan forgatókönyv, amelyben nem lehet egyszerűen kikapcsolni: ha a 13 éven aluli gyermek a Családmegosztási csoport részeként van. Az Apple nem engedélyezi, hogy távolítsa el azt a gyermeket, amelyet a fiatalok a Családmegosztó csoportból ugyanúgy eltávolítanak, mint más felhasználókat.

Ha ragaszkodik ehhez a helyzethez, akkor van kiút (a gyermek tizenharmadik születésnapjára való várakozás mellett). Ez a cikk elmagyarázza, hogyan távolíthatja el a 13 éven aluli gyermekeket a Családmegosztásból. Miután elvégezte ezt a műveletet, ki kell kapcsolnia a Családmegosztást.

Ha többet szeretne tudni a Családmegosztás beállításáról és használatáról, nézze meg:

  • Állítsa be a családi megosztást az iPhone és az iTunes alkalmazáshoz
  • A családi megosztás használata
  • Hogyan lehet elrejteni az iTunes és az App Store boltokat a Családmegosztásban?